Wykonanie wydaje się proste, ale takie nie jest.
Wystarczy dobra wołowina,najlepiej z pewnego sklepu na puławskiej.(ligawa).
Wino od Pana Pawła z wielickiej.
Warto też dodać tymianku, ziela (angielskiego ;-))), laurowego liścia i czosnyku.
Wołowinę winem oblewamy, wraz z przyprawami, w lodówkę wkładając w naczyniu.
W sobotę wykonamy właściwą potrawę. W międzyczsie wołowinę doglądając.
top secret about wine:
top secret about wine:
w składzie wina jest 7 rodzajów winogron:
Syrah, Cabernet Sauvignon,Carignan, Grenache,Counoise,Mourvedre i Terret.
Z ciekawostek - są to wina typowe dla południa Francji, oprócz Cabernet Sauvignon "Króla Bordeaux" ;)
i.... ostatniego szczepu, który owszem jest z południa, ale powstają z niego wina białe ;) (niewielka domieszka 3 - 5 %)
to z tymi winami to jak przepis na cykutę ;-)
OdpowiedzUsuńkurkawodna, gdzie jest rakie WINO !!!
OdpowiedzUsuńWTF is tymianek ?
OdpowiedzUsuńzioło najlepsze pacanie !!!
OdpowiedzUsuńPOLSKIE !!!
OdpowiedzUsuńznaczy thymi
OdpowiedzUsuńtymianek po prostu !!!
OdpowiedzUsuń