Składniki:
2 płaty łososia ze skórą
cebula
liście laurowe
majeranek
sól kamienna
pieprz
papier pergaminowy (my stosujemy materiał a'la prześcieradło)
Sposób przygotowania:
Umytą rybę oprószyć duża ilością soli.
Następnie kroimy cebulę w plastry i układamy je na rybie przekładając
liśćmi laurowymi. Całość posypujemy majerankiem i pieprzem.
Płaty ryby kładziemy jeden na drugim (składamy mięsem z przyprawami do
siebie - skóra ma być na zewnątrz) i owijamy w papier pergaminowy.
Wkładamy do lodówki na minimum 24 godz.
Gotowa rybę kroimy w plasterki.
dzięki Radzio
sama massa smoking.....keine cigaretten und undere wilde plemionen mit makabrische zapachen gemacht
to raczej reggaesushi wyszło !!!
OdpowiedzUsuń私はポーランド人に来て、あなたからこのレシピを購入する
OdpowiedzUsuń